Perlele, accesoriul feminității eterne


Mereu clasice și elegante, perlele fac parte din categoria detaliilor care înnobilează un colier, adaugă rafinament unei borșe sau stil unei banale agrafe de par. Fie că vorbim de perle naturale sau de cultură, acestea sunt de nelipsit din garderoba unei femei cu stil și rafinament.
Colierul de perle poate fi purtat la ocazii deosebite, cocktailuri și evenimente elegante, dar și în viața de zi cu zi, chiar la birou, ca detaliu ce completează o anumită ținută office. În funcție de ocazie, o femeie în tendințele modei va știi să poarte și să accesorizeze un șirag de perle, să opteze pentru clasicele perle de la baza gâtului sau pentru colierele medii sau lungi pentru completarea unui stil mai romantic.

Perelele ca accesoriu în viața de zi cu zi

Bijuteriile cu perle, de cele mai multe ori pretențioase și rafinate,  se pot purta și la birou sau în timpul liber, în special ca accesoriu boem, romantic sau business, în funcție de vestimentație și alte detalii ce țin de întregul aspect al persoanei care le poartă. Pentru o ținută business, șiragul de perle va fi purtat ca accesoriu singular, eliminând orice altă bijuterie, tocmai pentru a evidenția caracterul acestuia. Așezat la baza gâtului, peste o cămașă, șiragul de perle este detaliul suficient pentru o ținută office, în timp ce purtat lung, peste o rochiță cu detalii dantelate, adaugă un plus de romantism unei ținute casual. 
Broșele bătute cu perle pot fi, de asemenea, unul dintre accesoriile business de nelipsit din garderoba unei femei, putând în acest caz fi completate de purtarea altor bijuterii business-elegante, cum ar fi un ceas cu pietre.

Perlele pentru ocazii speciale

Pentru ținute mai sofisticate sau elegante, se recomandă purtarea unui set de bijuterii din perle, ce poate conține atât colierul elegant de perle cât și cercei sau chiar o brățară de perle. 
Totodată, colierul de perle purtat la astfel de ocazii poate fi stratificat sau completat de pietre prețioase, integrate chiar în colier. Evenimentele extravagante sau festive, cum sunt nunțile, reprezintă puținele ocazii în care este adecvat să purtăm perle în combinație cu alte pietre prețioase sau alte accesorii.
Dar întotdeauna, alegerea de a purta bijuterii cu perle trebuie completată de alegerea coafurii potrivite. Stilul Audrey Hepburn, clasic atunci când vine vorba de purtat coliere de perle, este mereu însoțit de par atent coafat, prins în coc, pentru a evidenția gâtul  Coafurile lejere sunt adecvate atunci când optăm pentru șiraguri lungi de perle sau accesorii boeme.