Revenirea broșei ca trend în lumea modei

De la cercei clasici și pandantive tradiționale, până la brățări de gleznă și lănțișoare pentru talie, bijuteriile și accesoriile vestimentare se reinventează periodic, mereu apărând elemente noi, inedite, de accesorizare.

Broșa este unul dintre acele accesorii ce revine periodic în lumea modei și a bijuteriilor, odată cu noile trenduri, ce repun în valoare ineditul, iar anul 2018 pare să redescopere frumusețea și valoarea estetică a acestei bijuterii decorative.

Broșa a avut mai multe perioade ale sale de glorie, fiind nelipsită din trendurile anilor ’20, când completa cu eleganță ținutele vremii, reapărând pe scena producătorilor de modă aproape în fiecare nou deceniu, de fiecare dată reinventată, purtată că simbol rock, punk, vintage sau chiar ca detaliu romantic pe materiale fine precum dantela sau mătasea.

Fiind unul dintre cele mai rafinate accesorii, broșa este un element versatil, de multe ori nu doar estetic, dar și funcțional. Cu ajutorul unei broșe putem prinde capetele unei eșarfe, putem închide gulerul unei cămăși sau putem chiar strânge talia unei rochii.

Modele inedite și culorile fascinante ale unei broșe sunt printre principalele detalii care atrag și diferențiază această piesă de bijuterie de obiectele clasice decorative. De la forme geometrice simple și până la cele complexe precum broșa-libelulă , albinuță sau cea gândăcel , această bijuterie atrage privirea și dezvăluie stilul personal al celei care o poartă. Fiind disponibilă în nenumărate forme sau culori, făcută din aur, argint sau practic orice material, completată de pietre, cristale, perle sau chiar pene, cu ajutorul unei broșe vă puteți pune în evidență creativitatea, cu siguranță.

Broșa poate pune în evidență stilul și unicitatea celei care o poartă și atunci când este utilizată ca podoabă capilară. Prinsă peste o bentiță, în încheierea unui coc sau pe o agrafă lejeră între bucle, broșa poate da o notă de eleganță, rafinament sau sofisticare stilului vestimentar.

Această piesă de vestimentație, dar și bijuterie în același timp, reprezintă unul dintre elementele de nelipsit din garderoba oricărei femei!